Om Contentus

Contentus är ett gammalt, stabilt familjeföretag i 2:a generationen, med säte i Ystad, och med verksamhet i Ystad och Malmö. Företaget grundades av Harald och Gertrud Ohlsson. Fastighetsinnehavet är koncentrerat till bostads- och butiksfastigheter, företrädesvis belägna på bästa lägen, s k A-lägen. Verksamheten omfattar egen förvaltning, men en allt större del av verksamheten är hänförlig till förädling, d v s ombyggnad och strukturförändring. Contentus ser en ära i att hålla fastigheterna i fint skick. Detta tar sig även uttryck i att gamla, fina värden bevaras och i vissa fall återställs. De fina byggnader som en gång skapats tillhör allas vår historia och Contentus ser det som sin skyldighet att föra arvet vidare.

Hyresgästerna

Contentus fastigheter har de bästa hyresgästerna, och bland de mest kända butikshyresgästerna kan nämnas: Apoteket Hjärtat, Bokia, Bröderna M, Coop, Epicuré, Guldfynd, Handelsbanken, H&M, ICA, Kappahl, Lindex, Lundbergs Handskar & Väskor, Max Hamburgare-restauranger, Shiso Burger, Subway, Systembolaget, Team Sportia m fl.

Profil

Contentus profil kan sammanfattas i förvärv, förädling och förvaltning av välbelägna bostads- och butiksfastigheter i geografisk koncentration, med ömt vårdande av fastigheternas kvaliteter och med bibehållande av hög soliditet, låg belåningsgrad och starkt kassaflöde.

Utmärkelser

Contentus har erhållit:

  • Byggnadsnämndens i Ystad kulturpris 1997 och 2005 för bäst underhållna / renoverade kulturbyggnader inom staden.
  • Första pris i McDonald´s European Design Competition 1998 i exteriör för instore-butiker.
  • Sparbanken Syds tillväxtpris 2004.
  • Handikapprådets i Ystad tillgänglighetspris 2007 med motivationen att Contentus “På ett utmärkt sätt arbetar för bättre tillgänglighet i bostäder och utemiljö”.
  • Fastighetstidningens pris som Årets Fastighetsägare 2014 med motiveringen “Mot alla odds lyckas Contentus göra en genomgripande renovering av sina miljonprogram som lyft området Herrgården. Bolaget har också starkt engagemang i stadsutvecklingen av Ystad”.
  • Högsta kreditvärdighet,  AAA,  i Soliditets kreditratingsystem från år 2000 till år 2018.