Fastigheten Daggkåpan är ett av Contentus planerade nybyggnationer som ligger nära gamla vattentornet i Ystad, 

Byggnaderna uppförs som två huskroppar, ett 7- och ett 8-våningshus med en gemensam innergård mellan husen. Totalt planeras 73 lägenheter i variationer av 1 – 4 rum och kök med fristående garage och parkeringsplatser på tomten. Alla lägenheter har stora förråd i entréplanet. Husen kommer ha bra miljöprestanda med bergvärme och låg energiförbrukning. Elbilsladdning erbjuds. Byggstart skedde våren 2022. Lägenheterna kommer vara inflyttningsklara i januari 2024.

Se vilka lägenheter som är lediga och anmäl ditt intresse redan idag!

Överst till vänster kan du välja vy från söder eller norr. Välj byggnad och klicka dig fram till den lägenhet som passar dig bäst. Här kan du bl.a. se ritningar och hyror. Är du intresserad, klicka på ”Anmäl intresse”. Är du intresserad av flera lägenheter kan du fylla i det under ”meddelande”, t.ex. ”Jag är intresserad av lägenhet i hus 1 eller 2 på bottenplan”. Har du stått i Contentus kö har du förtur efter kötid.

Efter den 11 april kommer vi samla ihop alla intressenter.  Du kommer därefter bli kontaktad av Contentus med ett eventuellt lägenhetserbjudande. Vi kommer i möjligaste mån erbjuda lägenheter efter de önskningar som är gjorda. Sedan kommer lägenheter tilldelas löpande.

Lägenhetsstandard

Contentus bygger med kvalitativa material. Nedan kan du se vilka materialval som är gjorda för lägenheterna. 

Du kan även se materialval i vår visningslägenhet som ligger i hus 1 plan 2 med vy söderut (1-1105).
Visningslägenheten är en 3:a om 74 kvm med klinkergolv i köket och 
ådrade köksluckor

Du kan även se vår andra visningslägenhet,

en 1:a om 35 kvm genom att klicka här

Alla kök kommer från vår lokala producent Smedstorp. Köksgolven har antingen parkett eller klinkers. Kök med klinkers har ådrade köksluckor och kök med parkett har gråa luckor. I lägenhetsväljarens ritning framgår vilket köksgolv respektive lägenhet har. Vitvaror är av rostfritt utförande och diskmaskin är integrerad. 

Alla badrum är helkaklade med vita väggar och grått golv. Badrummen är utrustade med glasade duschdörrar, handukstork, kommod samt spegelskåp. Stor belyst arbetsbänk ovan tvättmaskin och torktumlare gör det enkelt att arbeta med tvätten.

Alla väggar är slätspacklade och målade i vit kulör. 

Alla lägenheter har öppen planlösning. Stora fönster åt flera väderstreck ger rikligt med ljusinsläpp. Rymliga balkonger ger god plats för möblemang och många trevliga stunder. Säkerhetsdörrar med mycket bra ljuddämpning är standard.    

Mellan husen finns sociala grönytor med grillplats, flera sittgrupper, lekplats samt en boulebana.  

På fastigheten finns garage, parkering, cykelrum, förråd, miljöstation med fullsortering och elbilsladdning. Alla lågbyggnader har gröna tak vilket inte bara ser bra ut utan också förbättrar dagvattenhanteringen.  

En visningslägenhet (hus 1 plan 2 söder) planeras vara klar kring påsk, då är du självklart välkommen på en visning. Så snart vår visningslägenhet är klar så kommer vi komplettera med flertalet foton på t.ex materialval, kök, badrum mm.

Fastighetens läge gör att du får nära till stadens bekvämligheter, service och utbud.

Fastigheten är rökfri. Rökning är ej tillåten i lägenhet, på balkong eller på den gemensamma utemiljön.

Utsiktsbilder

Här kan du se några vyer från olika våningsplan och väderstreck.

Här ligger lägenheterna!

Daggkåpan

Adress: Hyllegatan 12, Ystad. Fastighetens läge gör att du får nära till stadens bekvämligheter, service och utbud.

Följ bygget live via webbkamera

Vad händer just nu på bygget!

Tidsförlopp

Följ bygget från början till slut!