Under gårdagskvällens ceremoni på Fastighetsdagarna i Stockholm korades Årets Fastighetsägare 2014. Vinnaren är Skåneföretaget Contentus, vars engagemang i både stadsdelen Herrgården och i Ystad nu belönas.

– Vi är otroligt glada över att vinna. Detta är ett pris jag delar med alla våra medarbetare, samarbetspartners och hyresgäster. Det är en belöning för vårt mångåriga kvalitetsfokus, säger Rickard Ohlsson, VD för Contentus.

Contentus, som är ett familjeägt företag med 41 fastigheter i Ystad, Malmö och Kristianstad, har under de senaste åtta åren nyproducerat 232 lägenheter samt utvecklat och byggt om flera bostads- och butiksfastigheter. Förutom att bygga nytt, är filosofin att vara en långsiktig ägare som utvecklar fastigheterna. Ett exempel på detta är företagets totalrenovering av sitt bestånd på 169 lägenheter i stadsdelen Herrgården, som också stod i fokus för juryns motivering.

”Mot alla odds lyckas Contentus göra en genomgripande renovering av sina miljonprogram som lyft området Herrgården. Bolaget har också starkt engagemang i stadsutvecklingen av Ystad”, lyder motivering från Fastighetstidningen, fastighetsägarnas och bostadsrättsföreningarnas branschtidning.

Tidningen Fastighetsägarna vill genom detta pris lyfta fram den privata fastighetsbranschen och dess aktörers viktiga roll för utvecklingen på sin ort. Utmärkelsen, som delats ut årligen sedan 1997, går till den fastighetsägare som visat på en bärkraftig idé, kommersiell framgång, god kundkontakt och god miljö.

– Vi på Contentus har alltid sett det som en stor ära att ha hand om människors hem och skapa en plats där man kan trivas, bo och vistas. Att så många nu har röstat på oss ser vi därför som ett starkt betyg på att det vi gör är helt rätt och något vi ska fortsätta med, säger Rickard Ohlsson.

För mer information, kontakta Rickard Ohlsson, Contentus AB på 070 – 843 23 22.

Årets fastighetsägare

Contentus AB

Contentus är ett familjeägt fastighetsföretag med säte i Ystad. Innehavet är koncentrerat till bostäder och butiker i Ystad, Malmö och Kristianstad. Affärsidén är att bygga nytt och förvärva, förädla och förvalta välbelägna bostads- och butiksfastigheter, genom ömt vårdande av fastigheternas kvaliteter och med fokus på bibehållen hög soliditet, låg belåningsgrad och starkt kassaflöde. Företaget grundades av Harald och Gertrud Ohlsson och drivs idag av Rickard Ohlsson.