Det Skåne-baserade fastighetsbolaget Contentus förvärvar den nybyggda fastigheten Town University Luxury Apartments i Davie, Florida. Tillträdet skedde den 22 december. Fastigheten innehåller åtta tre-vånings bostadshus med 232 lägenheter och ett 750 kvm stort gemensamhetshus i två våningar för hyresgästerna. Detta innehåller gym med separat spinning/yoga-rum, umgängesytor med café, konferensrum, ångrum. I anslutning till gemensamhetshuset finns en utomhuspaviljong med jacuzzi, resortliknande pool, Zen-trädgård och grillplats. Det finns också 508 parkeringsplatser och 31 garage på fastigheten.  Förvärvet, som är Contentus första i USA, ska bidra till ökad tillväxt och riskspridning.

  • -Vi är väldigt glada över att kunna ta detta steg. Vi har länge haft tankarna på en etablering på den amerikanska bostadsmarknaden och ser med stor förväntan fram emot de möjligheter och utmaningar detta kommer att innebära. Förvärvet passar väl in i vår filosofi att förvärva, förädla och förvalta välbelägna bostads- och butiksfastigheter och innebär både ökad tillväxt och riskspridning. Vi hoppas också kunna använda några av de bra idéer som finns i respektive marknad till vår kommande nyproduktion och förädling i Sverige och USA i den mån det är möjligt, säger Rickard Ohlsson, vd på Contentus.

Fastigheten är centralt belägen i sydöstra Florida på South University Drive i Davie, Broward County. Regionen har en hög tillväxt med ca 20 nya jobb för varje nybyggd lägenhet.

Tidsavstånd med bil från fastigheten:

12 minuter             Ft Lauderdale International Airport,

15 minuter             Sawgrass Mills köpcentra,

20 minuter             Ft Lauderdales stränder och Las Olas Boulevard

30 minuter             Miami International Airport

Contentus är ett gammalt, stabilt familjeföretag med säte i Ystad och drivs idag av vd Rickard Ohlsson. Företagets fastighetsbestånd finns i Ystad och Malmö, Sverige samt Davie, Florida, USA.

För information om fastigheten besök vår sida apartmentsdavie.com .