Fastighetsföretaget Contentus förvärvade i veckan bolaget AB Zephoria som äger fastigheten Ziphora 5 i Ystad. Köpet innebär att Contentus utvidgar sitt bestånd i Ystad med 62 lägenheter.

Fastigheten Ziphora 5 byggdes 1963 och är centralt belägen inom den gamla stadskärnan, på Stora Västergatan och Svartgränd i Ystad. Genom förvärvet av AB Zephoria utvidgar Contentus nu sitt fastighetsbestånd med 62 lägenheter, de allra flesta med havsutsikt och balkong mot havet. Fastigheten innehåller även 11 garage och 14 parkeringsplatser.

  • Vi är mycket glada över att ha förvärvat Ziphora 5. Ystad är en växande stad där alltfler väljer att bo och leva och då är det naturligt för oss på Contentus att utöka vår närvaro i staden. Fastigheten blir ett viktigt tillägg till vårt idag redan starka utbud av drygt 1 100 välbelägna bostadslägenheter i både Ystad och Malmö. Det oslagbara läget gör att fastighetens 62 lägenheter ligger i ett trivsamt område inom den gamla stadskärnan med ett extra plus då de allra flesta har havsutsikt, säger Rickard Ohlsson, vd Contentus AB.

Contentus tillträdde fastigheten/bolaget den 23 april 2018.